Odbudowa chrząstki - Zdrowastopa: Profilaktyka i leczenie wad stóp i postawy, Naturoterapia

Idź do spisu treści

Menu główne:

Odbudowa chrząstki

Protokoły

ODBUDOWA CHRZĄSTKI i STANY ZAPALNE

KRZEM
MSM
KOLAGEN /NATURALNY – WYWAR Z KURZYCH ŁAPEK/
LUB BIO KOLAGEN Z OPATENTOWANYM UC-II/
WITAMINA C
WYELIMINOWANIE CUKRU Z DIETY
NAWADNIANIE
WITAMINA K2 MK7
- DAWKA ZALEŻNA OD ZAPOTRZEBOWANIA WITAMINY D3
WITAMINA D3
- PO WCZEŚNIEJSZEM ZBADANIU 25(OH) WE KRWI
PRZY RZS W STANACH ZAPALNYCH
- EPA FORTE
PRZY OSTEOPOROZIE  - BOR


WYWAR KOAGENOWY

1kg kurzych łapek dokładnie umyć i natrzeć solą HIMALAJSKĄ. Włożyć do wrzątku na 3 minuty, następnie po ostudzeniu obrać z żółtych błon, można usunąć pazury.
Zalać wodą i gotować bardzo długo (2-3 godziny) na wolnym ogniu aż mięso zacznie samo odchodzić od kości. Przed końcem gotowania można dodać marchewkę i włoszczyznę. Jak mięso zacznie oddzielać się od kości łapki z wywaru, usunąć kości, samo mięso wrzucić ponownie do wywaru, zagotować odparowując większość wody i  zbierając tłuszcz z powierzchni.
Przelać do pojemniczków o wielkości 100ml, odstawić do wystudzenia. Jak się zsiądzie wstawić do zamrażalnika.
Spożywać codziennie lub codziennie lub co drugi dzień 100ml rozmrożonej galaretki koniecznie z dodatkiem witaminy C.

 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego